Mi a legjobb megoldás a pénzünk visszaszerzésére?

Mi a legjobb, legbiztosabb és leggyorsabb megoldás a pénzünk visszaszerzésére?

Ezt sok becsapott, megkárosított személy szeretné tudni, de sajnos ilyen nincs. Sok megoldás létezik, de mivel minden ügy más ezért a lehetséges megoldások közül több választás lehet a nyerő.

Még egy rossz hír: nincs biztos megoldás, azaz bármelyik úton indulunk el, csak azt tudjuk előre megállapítani, hogy az ügy jellegére vonatkozóan a jól kiválasztott úton lehet a legnagyobb eséllyel a pénzünket visszaszerezni.

Tehát az első és legfontosabb feladat, hogy kiválasszuk a nekünk legoptimálisabb lehetőséget, amely választáshoz ne szégyelljünk segítséget kérni szakembertől. Akár több szakterületről is megkereshetünk személyeket, ami jobb esetben még pénzbe sem kerül.

 

tanácstalanság

Mielőtt bárki azt gondolja, hogy ezen írásunk célja az, hogy minél több ember minket felhívjon és azokat majd jól rábeszéljük a megbízásunkra, hát tévednek. Nagyon sok érdeklődőnek nem vállaljuk az ügyét, mivel az ügyük megismerése után – amikor kiderül, hogy számukra nem egy követeléskezelési eljárás a jó megoldás- tovább irányítjuk más szakterületre.

Ezzel szemben sajnos szinte minden hétre jut több olyan érdeklődő, aki –információ hiánya miatt – először rossz utat választott és az általunk már ismert mondat csúszik ki a száján.

– De kár, hogy csak most találtam magukra.

– Ha hamarabb fordulok magukhoz, lehet, hogy már rég a pénzemnél lennék.

Miért lehet jó döntés egy követeléskezelési eljárás, miben más, mi a legnagyobb titka a hatékonyságunknak?

Röviden összefoglalva. A hatósági eljárás egy hosszadalmas, bürokratikus, drága és sokszor személytelen eljárás.

A követeléskezelési eljárás egy gyorsabb, rugalmasabb, ember közelibb, kifejezetten a személyes kapcsolatra alapuló eljárás.

Egy példával lehet a legjobban érzékeltetni. Volt egy ügyfelünk, aki két ügyet adott át nekünk.

Az egyik ügyben már megjárta a bírságot és a végrehajtót, de végrehajtó nem is találkozott az adóssal megnézte a nyilvántartásokat és mikor látta, hogy nincs semmi a nevén az adósnak, nincs jövedelme, akkor lezárta az ügyet. A másik régebbi ügyben el nem is kezdeményezett hatósági eljárást, mivel az ügye 5 éven túli volt és jogilag már elévült.

Mi mind a két ügyben többször megkerestük és beszéltünk az adóssal, akiknél főleg a lelkükre hatottunk és tárgyalásaink során nagy ívben kerültük a jogi megállapításokat. Az elévült ügyben egy órán keresztül tárgyaltunk, mely során négyszer akart felállni az adós, hogy nem fizet, majd végül mégis aláírt egy részletfizetési megállapodást, amit később betartott. A legszebb volt az egészben, hogy sikerült megváltoztatni az adós szemléletét és a végén még a két addig egymással szemben álló felek is megbékéltek egymással.

Döntsön jól és találja meg az Ön számára a legjobb megoldást!

ELÉRHETŐSÉGEK

Cégvezetés/titkárság

  • Cím:4026 Debrecen
  •  Kálvin tér 14 II/13.
  • Telefon és fax: +36 (52) 230 300
  • Mobil: 06-30-4866-538
  • E-mail:costella@costella.hu

TÉRKÉP