Nincs Igazság

Nincs Igazság! /6.rész/

Rengeteg becsapott, megkárosított emberrel van, akik nem tudják elfogadni, hogy igazuk ellenére a jog nem segít a pénzük visszaszerzésében.

Ilyenkor szoktak végső elkeseredésükben illegális megoldást keresni a pénzük visszaszerzésére. Ráadásul duplán érzik úgy, hogy jó megoldást találnak, hiszen egyfelől visszakapják a pénzüket, másfelől pedig megbosszulják az őket ért sérelmeket.

Éppen ezt használják ki egyes bűnözők, akik gátlás nélkül mindent megígérnek a károsultnak.

  • Jani bácsi nyugodjon meg mi értünk ahhoz, hogy miként kell valakit úgy pofán vágni, hogy a pénztárcája is egyből kinyíljon. – szokott jönni a biztatás a kigyúrt legényektől.

Jani bácsi pedig ekkor még nem is sejti, hogy milyen nagyon bajba sodorta magát, ugyanis itt ő már eleve nem nyerhet.

adossagrendezes

Általában négy forgató könyve van az ilyen kemény fiúk megbízásának.

1, Jani bácsit irreálisan magas előzetes befizetésre beszélik rá, majd angolosan lelépnek.

2, Erőszakos fellépésük miatt az adós büntető feljelentést tesz, amely során önbíráskodás miatt eljárás indul, majd Jani bácsit felbujtóként néhány év letöltendő szabadságvesztésre ítélik.

Hiába mondja Jani bácsi, hogy „kérem én ott sem voltam és nem is erre adtam megbízást”

A keményfiúkat általában a rendőrségi kihallgatók perceken belül rábeszélik a felbujtó megnevezésére és a terhelő vallomás megtételére, mivel így ők ezen hatósági együttműködéssel kisebb büntetésre számíthatnak. A bíróság pedig éppen a keményfiúk vallomása alapján fogja szegény Jani bácsit elítélni.

3, A keményfiúkat az adós lefizeti és ettől fogva Jani bácsi ellen járnak el, egy kis zsarolással fűszerezve a fellépésüket.

4, Amire Jani bácsi végkép nem gondol: ha az adóst sikerül fizetésre bírni, akkor sincs semmi garancia, hogy a keményfiúk Jani bácsival pontosan elszámoljanak. Vagy nem kap semmit a befolyt összegből vagy egy kis aprópénzt oda dobnak, hiszen Jani bácsi sehova nem tud fordulni jogorvoslatra. Mit mondana egy eljáró hatóságnak? Kérem az általam felfogadott verőemberek nem akarnak velem elszámolni. /?/

Ezért is szoktuk a hozzánk forduló ügyfeleknek elmondani, hogy messze kerüljék a törvénytelen megoldásokat, mert azzal csak még nagyobb bajba sodorják magukkal.

A folytatásban feltárjuk, hogy a követelésünk megoldása érdekében miként válasszunk követeléskezelő céget.

ELÉRHETŐSÉGEK

Cégvezetés/titkárság

  • Cím:4026 Debrecen
  •  Kálvin tér 14 II/13.
  • Telefon és fax: +36 (52) 230 300
  • Mobil: 06-30-4866-538
  • E-mail:costella@costella.hu

TÉRKÉP