Nincs igazság /2.rész/

Nincs Igazság!

/2.rész/

 

A következő történet egy doktornő története, aki a férjével Budapesten akart egy lakást vásárolni.

Találtak is egy építés alatt álló ingatlan hirdetését, melynek a felépítését és kulcsra kész átadását egy ingatlanfejlesztő cég vállalta. A céget egy holland úr vezette, aki az elején nagyon kedves és készséges volt. Az építkezés is szépen haladt, de időközben egyre több dologról derült ki, hogy nem éppen úgy van, ahogy azt az elején megbeszélték, ezért napról napra egyre jobban megromlott az építő és a megrendelő között a viszony. Már a megrendelt konyhabútor és a kiválasztott csempe is felrakásra került, amikor a veszekedések odáig fajultak, hogy a holland cégvezető egyszer csak azt közölte, hogy a lakást eladta másnak így a meglepődött doktornő ott állt lakás nélkül, 20 milliós vesztességgel.

lakopark

Első döbbenete után azonnal a rendőrségre szaladt, ahol megindították a nyomozást, majd polgári bíróságon a vagyonzárlatot kért az ingatlanfejlesztő cég ellen. A rendőrség és a bíróság egybehangzóan arra az álláspontra jutottak, hogy a doktornőt törvénybe ütköző módszerrel csapták be, így a vagyonzár elrendelésre került.

Pont 2 éve folyt a rendőrségi eljárás, amikor a polgári bíróságon bírócsere történt, ami után az új bíró a vagyonzárt feloldásáról rendelkezett. Napra pontosan a rendőrség is hozott egy határozatot, hogy a cselekmény, amiben 2 évig nyomoztak az nem bűncselekmény ezért lezárják a nyomozást.

A doktornő nem akart hinni a szemének, amikor a határozatot olvasta ezért elrohant a rendőrségre és az előadót kérdőre vonta:

 

Mondja meg kérem, hogy lehet 2 év nyomozás után azt mondani, hogy amit addig büntetendő cselekménynek láttak az mától nem büntetendő? Most ki fogja visszaadni a pénzem?

 

Az előadó szemlesütve csak annyit mondott:

Elnézést, de utasítást kaptunk a nyomozás soron kívüli lezárására, többet nem mondhatok.

 

Ezt követően a doktornő 2 hétig minden nap kereste az új bírót, aki nem állt szóba vele.

 

Szegény doktornő teljesen belebetegedett abba a tudatba, hogy 20 millió forintos kárt okozva becsapták és még az igazság is elveszett félúton.

Végső elkeseredésében az ügylezárását követően más módon is megpróbált a pénzéhez jutni, de sajnos a holland úr addigra már vagyonát eltüntetve Magyarországról eltűnt.

 

Talán akkor lett volna esélye a doktornőnek a pénzéhez jutnia, ha a hatósági eljárással egy időben már a legelején elindítja a követeléskezelési eljárást, de valljuk be őszintén, egy hatósági vagyonzár mellett ki gondolná, hogy a hatóság egyik napról a másikra kihátrál mögüle és a jogosan követelt pénze köddé válik.

 

A folytatásban ettől még durvább és meghökkentőbb esetek fognak következi a tartozás visszaszerzésére tett félresikerült kísérletekről.

ELÉRHETŐSÉGEK

Cégvezetés/titkárság

  • Cím:4026 Debrecen
  •  Kálvin tér 14 II/13.
  • Telefon és fax: +36 (52) 230 300
  • Mobil: 06-30-4866-538
  • E-mail:costella@costella.hu

TÉRKÉP