Pénzbehajtók jártak a virágban

Hét fekete pólós férfi jelent meg szombat délután a szegedi Virág cukrászdában. Egy debreceni székhelyű követeléskezelő cég emberei a Bauring Kft. megbízására próbálták behajtani a bíróság által jogerősen megítélt több mint 30 millió forintot a Virág cukrászda tulajdonosától. “Te jó ég!” – mondta döbbenten egy idősebb asszony szombat délután három órakor a szegedi Virág cukrászdában. A kellemes kávéházi délutánnak – halk zene, kávé és sütemény – ekkor szakadt vége: hét jó felépítésű, fekete egyenpólós férfi özönlött be a nagy Virágba, ahol körülbelül negyven vendég fogyasztotta a finomságokat. A Costella behajtó iroda tulajdonosa és munkatársai helyet foglaltak az üres asztaloknál – kik párban, ki egymaga. Az üzletvezető és a pincérek láthatóan megdöbbentek, néhány vendég gyorsan a pénztárcája után nyúlt és fizetés után távozott.

“A Bauring Kft. tulajdonosának megbízására vagyunk itt” – mondta a debreceni központú cég tulajdonosa, Sörös Géza. – A jogerős bírósági ítélet március 6-án született, az április 30-i adatok szerint a Virág Cukrászda Kft. 32 millió 331 ezer 278 forintot köteles fizetni a megbízónknak. Azóta ez az összeg a kamatokkal nőtt. A két fél ügyvédeinek tárgyalása eddig nem hozott eredményt. A Virág cukrászda tulajdonosát, György Attilát többször kerestük személyesen és telefonon, sikertelenül. Mostani jelenlétünk demonstratív jellegű, örülnénk, ha a tulajdonossal találkozhatnák. György Attila nem jött el a Virágba, hamarosan megjelent azonban jogi képviselője, Hadfi János. “Ezt nem tartom korrekt eljárásnak. Korrekt dolog az, ha van egy jogerős, végrehajtható ítélet, és első körben a felek megpróbálnak megegyezni. A tárgyalás folyik az ügyvédek között, bár az álláspontok nem közelednek egymáshoz” – mondta Hadfi.

0098filmfrgts_

Végül Hadfi János és Sörös Géza váltott néhány szót. Közben négy rendőr érkezett a cukrászda bejáratához. Úgy tudjuk, a vendéglátóhely biztonsági embere értesítette őket. Hallottuk, amint arról beszélgettek: a behajtók fellépése félelemkeltő volt, ezért fordultak a rendőrökhöz. A négy biztonsági őr és a négy rendőr tíz percig beszélgetett az é pület előtt, végül a rendőrök távoztak. Nem is volt feladatuk, hiszen a behajtók semmi törvénytelent nem tettek. Sörös Géza többször hangsúlyozta: a törvényi keretek betartásával végzik munkájukat, erőszakmentesen és határozottan. Mindent, amit fogyasztanak, kifizetnek, és nem akarnak elvinni semmit. Hozzátette: az effajta pszichológiai hadviselés eredményes szokott lenni, hiszen egyrészt kellemetlen a vendégeknek az ő jelenlétük, másrészt az adósnak is kínos, hogy nyilvánossá válik a tartozása.

Fél négykor már alig maradt vendég a cukrászdában, aki kávézni akart, inkább a teraszon, az eső utáni napsütésben foglalt helyet. Egy órával később a behajtók is távoztak. Sörös Géza nem árulta el, mi lesz a következő lépés. Azt mondta, ez a munka olyan, mint a sakkjátszma: meg kell várni az ellenfél következő lépését.

ELÉRHETŐSÉGEK

Cégvezetés/titkárság

  • Cím:4026 Debrecen
  •  Kálvin tér 14 II/13.
  • Telefon és fax: +36 (52) 230 300
  • Mobil: 06-30-4866-538
  • E-mail:costella@costella.hu

TÉRKÉP