Nagy a baj, de van segítség

Jelenlegi nincs könnyű helyzetben az a vállalkozás Magyarországon, amelynek ügyfélköre nem csak jól ismert és megbízható régi partnerekből áll. Egyre több vállalkozás már a szerződéskötéskor tudja, hogy hibátlan teljesítés esetén sem fogja kifizetni partnerét.

A NAV hetente több ezer vállalkozás ellen rendel el adóvégrehajtást, mely esetek többségében mire a végrehajtás megindul már üres a cég bankszámlája, nincs vagyona, így az adóság behajthatatlan marad. A behajtás alá vont cégek háromnegyede már nem működik. Akik pedig még talpon vannak azok is késve fizetnek, és a fizetési határidőket egyre jobban kitolják.

A piacon a felszámolt cégek helyét új cégek veszik át, de itt sem árt az óvatosság.Ezen új cégek egynegyede potenciális bomba. Évi 47 ezer cégből 10 ezer tulajdonosához olyan társaság kapcsolódik, amely felszámolás alatt áll vagy állt.

Ezen tények tükrében nem lehet kérdés, hogy szakirányú profi segítség nélkül csak idő kérdése a nagyobb veszteség elkönyvelése, ami könnyen a vállalkozások végét is jelenthetik.

Csak néhány jó tanács azoknak, akik megpróbálják megelőzni, hogy a szerződő partnereik idővel adósaikká váljanak.

Az interneten ma már naprakészen leellenőrizhető valamennyi vállalkozás, azaz egy kis idő ráfordításával könnyen kideríthető, hogy a leendő szerződő partner felszámolás alatt áll-e, vagy esetleg folyik-e ellene valamilyen végrehajtási eljárás.

0098filmfrgts_4

Azon cégek, akik halasztott fizetéssel adják ki árujukat, illetve nyújtanak szolgáltatást, építsenek a szerződéseikbe minél több biztosítékot a fizetésre. Így például számos esetben láttunk már olyan szerződést, amelyben például az adós vezető tisztségviselője (kft ügyvezetője) készfizető kezességet vállalt, vagy például az átadott áru, mindaddig az átadó vállalkozás tulajdonában marad, amíg annak vételára kifizetésre nem kerül. Ezek a biztosítékok egyrészt megelőző jellegűek, hiszen csak a komolyan szerződő felek vállalják, másrészt egy esetleges nem fizetés esetén a behajtásra is több esély van.

Tartós megbízóinknál az is növelte a fizető ügyfelek statisztikáját, hogy a kibocsátott számláikon szerepeltetik a társaságunk bélyegzőjét, felhívva a figyelmet arra, hogy a 30 napnál régebbi tartozások érvényesítését követeléskezelő cégünk veszi át.

A követeléskezeléssel foglalkozó cégek között nehéz választani, mert egy kívülálló nem tudhatja, hogy egy hangzatos név mögött milyen csapat áll és azok tevékenységük során milyen módszereket alkalmaznak.

Jó választás lehet az 8 éve a piacon lévő COSTELLA Követeléskezelő Kft, akiknek már a honlapját /www.costella.hu/ megnézve is betekinthetünk a hatásos módszerekbe. A cég Budapesten, Szegeden, Miskolcon és Debrecenben külön behajtó csoportot tart fent, így az ország „legfertőzöttebb” régióiban szinte egyedül álló hatékonysággal veszi fel a küzdelmet az adósok nagy számával. Magas eredményességi mutatóik révén vállalkozások és nagy cégek kapták vissza a már elveszettnek hitt kintlévőségeiket. Az elmúlt években magánszemélyek is tömegével fordultak a COSTELLA Követeléskezelő Kft-hez, akik pénzük újbóli kézhez vétele után elégedetten távoztak.

Elővigyázatosságunk ellenére bármikor keletkezhet kintlévőségünk, de nem mindegy, hogy annak visszafizetésére csak ígéretet kapunk, vagy a pénzünket vissza is tudjuk kapni. A döntés az Önök kezében van.

Magyar Üzleti Világ Magazin 2012/2 tavaszi száma

ELÉRHETŐSÉGEK

Cégvezetés/titkárság

  • Cím:4026 Debrecen
  •  Kálvin tér 14 II/13.
  • Telefon és fax: +36 (52) 230 300
  • Mobil: 06-30-4866-538
  • E-mail:costella@costella.hu

TÉRKÉP