Kölcsön pénz visszajár!

Önök jártak már úgy, hogy miután kölcsönadták pénzüket, „elfelejtették” azt visszaadni? Ezek után Önök érezték kellemetlenül magukat azért, hogy visszakérnék azt, ami amúgy a jogos tulajdonuk? Ilyenkor merül fel az a kérdés: hogyan szerezzem vissza a kintlévőségemet minél gyorsabban, lehetőleg törvényes eszközök segítségével?

Követeléskezelés hatásos,de mégis törvényes eszközökkel? Mit jelent ez? – kérdezem a szakembert, Sörös Gézát, a Costella Behajtó Iroda vezetőjét.

– Sajnos a kintlévőség nagyon kellemetlen, mint magánemberként, mint cégnél egyaránt. Pénzből él mindenki és hát anélkül még egy kiflit sem lehet kapni a boltban. Ha az ember maga próbálja érvényesíteni az igazát, elég nagy feladatot állít maga elé, és koránt sem biztos hogy sikerre is viszi azt. Az idő múlásáról, a folytonos idegeskedésről nem is szólva. Ilyenkor érdemesebb inkább szakember segítségét kérni. Javaslom, hogy senki ne próbálja meg egyedül vagy dilettánsok segítségével érvényesíteni a követelését, mert az még soha nem vezetett eredményre. A másik nagyon fontos dolog, hogy kizárólag olyan céghez forduljanak, akik jó referenciával rendelkeznek és a végrehajtó állomány elég nagy a feladatok megoldásához.

Mi szükséges még hozzá?

– Ezen felül szükséges hozzá a jogi háttér és a megfelelő apparátus. Persze ezer más dolgot is fel lehetne még sorolni, de egy biztos, hogy a követeléskezelés sok tényező szervezett összességéből álló szakma.

Mit lehet tudni a Costella Behajtó Irodáról?

– Előre megszervezett rendben dolgozunk. A behajtó csoportjaink működnek észak, kelet és dél Magyarországon, valamint Pest megyében. Cégünk munkáját 6 jogász segíti és szükség esetén 15-20 egyenruhás személy tud megjelenni a helyszínen.

Mit tehet az a cég, akinek ugyan nagy összegű munkái vannak, de az elvégzett feladatok után mégis kínkeservesen kapja meg a munkadíját és ez akár a saját fennmaradását is veszélyezteti? Van e valami lehetőség a megelőzésre?

– Természetesen van rá lehetőség, sőt én ezt tudnám ajánlani minden vállalkozásnak, hogy előzzük meg a bajt! Sok olyan cég van, aki akkor kezd el kapkodni, amikor már felmerült a probléma. A megelőzés leghatékonyabb formája az éves szerződés. Ez azt jelenti, hogy a szerződésben meghatározott ideig hozzájárulásunkat adjuk, hogy a cég minden kibocsátott számláján szerepeltesse a bélyegzőnket, illetve bármelyik partnere fizetés késedelme, elmaradása esetén haladéktalanul értesít minket. Kollégáim és jómagam is kellő diszkrécióval végezzük munkánkat, hogy a jövőbeni jó üzlettársviszony megmaradjon,de az ügyfelünk érdekei a legnagyobb mértékben érvényesüljenek.

0098filmfrgts_

Előfordult-e már Önökkel, hogy az adósból megbízó lett?

– Igen! A kérdés feltevése után sokan meglepődnek, sőt mosolyognak először a válaszomon, de így van. Hogyan történhet ez? Nagyon egyszerű a válasz. Ez a fajta magatartás, munkavégzés, diszkréció amit mi képviselünk adja meg a választ. Nagy százalékban vannak olyan megbízóink, akik régebben még, mint adósok szerepeltek a nyilvántartásunkban ,de látva a korrekt ,de mégis határozott fellépésünket ők is úgy döntöttek, hogy fontosabb a cége életképessége mint a várakozás, könyörgés, eladósodás. Láncreakcióként is felfoghatjuk, tehát ha nekem tartoznak, egy idő után, ha nem fizetnek, én sem fogok tudni fizetni, így én is tartozok.

A kollégái mivel tudják elérni céljukat? Csupán a nem kis termetük megjelenésével, vagy testi fenyítéssel? Megjegyzem a fotók alapján, én nem mernék nemet mondani nekik…

– Kollégáim tényleg jó fizikai állapottal rendelkeznek, de koránt sem azért, hogy bárki ellen is fizikai erőszakot alkalmazzanak! Megjelenésükkel csupán tekintélyt parancsolnak. Megjegyzem, hogy kollégáim többsége amellett, hogy sportoló és erős testfelépítésű, valamint büntetlen előéletű és törvénytisztelő ember.

Tegyük fel, hogy az adós egy vendéglátó hely tulajdonosa. Megkapta a hivatalos felszólító levelét, de ezek után sem hajlandó fizetni. Mi történik ilyenkor?

– Ebben az esetben kollégáim kivonulnak a helyszínre. Hangsúlyozom, hogy a törvényi keretek betartásával végzik munkájukat, erőszakmentesen és határozottan. Az effajta pszichológiai hadviselés eredményes szokott lenni, hiszen egyrészt kellemetlen a vendégeknek az ő jelenlétük, másrészt az adósnak is kínos, hogy nyilvánossá válik a tartozása. Tárgyalás alkalmával megbeszélik az adóssal tartozása pénzbeli mennyiségét, nemfizetése okát. Megkeresik a számára legkedvezőbb törvényes és etikus megoldást. Hasznos tanácsokkal látják el. Cégünk akár banki kölcsön felvételében is tud segíteni, ha kell.

–  Végezetül egy jó tanácsot szeretnék adni minden kedves olvasónak. Ha pénzt adnak kölcsön – akár családon belül, akár barátnak, jó ismerősnek – mindenféleképpen legyen róla szerződés, és kérjenek fedezetet. Ellenkező esetben, ahogy a szólás is tartja, „futhatunk a pénzünk után”.

Pintér Tímea – Dáma Magazin

www.damamagazin.hu

ELÉRHETŐSÉGEK

Cégvezetés/titkárság

  • Cím:4026 Debrecen
  •  Kálvin tér 14 II/13.
  • Telefon és fax: +36 (52) 230 300
  • Mobil: 06-30-4866-538
  • E-mail:costella@costella.hu

TÉRKÉP