Cikk részlet: HVG 2008 magazin

Részlet: Ha az első értesítésre nem érkezik válasz, márpedig ez igen gyakran előfordul, akkor általában egy-két héten belül megkezdődik az adós megdolgozása, újabb levéllel telefonnal vagy személyesen. Egyéb módszereikről a követeléskezelők nem szívesen beszélnek a kulisszák mögé legfeljebb a velük szerződőknek engednek bepillantást. Mindenesetre a HVG-nek egybehangzóan állították: csak törvényes eszközöket vetnek be, a köztudatban e szakmához társuló erőszaktól , vagyis a tartozás “kiverésétől” messzemenően tartózkodnak. Aki ilyet tesz az nem hivatásos követeléskezelő …………

0098filmfrgts_

A puhább változatban sms-ekkel, e-mailekkel bombázzák az adóst, emellett felhívják telefonon a munkahelyén, illetve otthonában késő este, netán éjjel ,hogy az már kellően terhes legyen számára és kollegái és családja előtt….

A debreceni székhelyű Costella Bt hét fekete pólós emberének pedig már a puszta megjelenése is elegendő volt a szegedi Virág cukrászdában 2006 júniusában ahhoz, hogy a több mint 30 millió forinttal tartozó tulajdonos sebtében rendezze a Bauring Kft felé fennálló , a bíróság által jogerősen megítélt adósságát.

ELÉRHETŐSÉGEK

Cégvezetés/titkárság

  • Cím:4026 Debrecen
  •  Kálvin tér 14 II/13.
  • Telefon és fax: +36 (52) 230 300
  • Mobil: 06-30-4866-538
  • E-mail:costella@costella.hu

TÉRKÉP