A megbízható partner

A megbízhatóság az üzleti életben a hosszú távú jövő egyik, ha nem a legfontosabb kulcsa. Ezt a különösen jelentős elismerést, az Üzleti Randi Klub által alapított 2013-as Üzleti Megbízhatóság díját több száz vállalkozás vezetőjének szavazata alapján egy debreceni cég, a Costella Követeléskezelő Kft. vezetője Sörös Géza kapta.

Gratulálunk az elismeréshez.

Mi kell ahhoz, hogy valakit üzletileg megbízhatónak minősítsenek és egy ilyen díjat adományozzanak részére.

Köszönöm a gratulációt.

Nem csak megbízhatónak kell lenni, hanem annak is kell látszani. Innen pedig már csak egy lépés, hogy a szavazók közül minél többen annak is lássanak.

Viccet félretéve a megbízhatóság az üzleti életben egyre jobban felértékelődik. Sokan szeretnék ha cégüket az üzleti partner megbízhatónak látná, de ez az elismerés csak hosszú évek kitartó munkájával szerezhető meg. Munkánkat mi is kis cégként, bt-ként kezdtük nyolc éve, egy konyhaasztalon, használt laptoppal. Ezt követően egymás után érkeztek az azóta is egy csapatot alkotó kollegáim a vállalkozáshoz. A debreceni székhelyünkön kívül már az első két évben megnyitottuk szegedi és budapesti irodánkat. 2012-ben pedig régi vágyunk teljesült azzal, hogy a belváros szívében lévő saját tulajdonú ingatlanba költöztünk. Itt már helyet fog kapni a feleségem által vezetett ügyvédi iroda is, mely szintén a cégünk fő támaszaként említhetünk. Jelenlegi álmunk, hogy Szlovákiában megnyissuk szlovák-magyar nyelvű irodánkat. Célunk, hogy a követeléskezelési piacon egy ismert márkanév legyen a Costella Kft, amihez nagyban hozzájárult ez a számunkra megtisztelő díj.

 

Ön milyen szempont alapján dönti el, hogy valaki az üzleti életben megbízható vagy sem?

Nem tekintem komoly cégnek azt, akinek nincs feltüntetve a székhelye, nincs irodája vagy csak székhelyszolgáltatót vesz igénybe, és a partnereinek csak egy e-mail címet vagy egy mobilszámot ad meg kapcsolattartás céljából. Aki több éven keresztül veszteséges, illetve a cég vagyonleltárában még egy íróasztal sincs.

Úgyszintén komolytalan az a cégvezető, akinek a nevén semmi nincs, vagy mindenen hitel van.

Munkánk során sajnos rengeteg ilyen céggel vagy cégvezetővel találkozom. Az iroda vagy épp egy íróasztal csak a működés alapfeltételei, de rengeteg cég még ezeknek sem tud megfelelni.

 

Ezek alapján hogyan látja: Sok vállalkozással kockázatos üzletet kötni?

A bedőlt vagy felszámolás alá került cégekről olvasott statisztikák lesújtóak és itt csak azok vannak feltüntetve, akik már csődöt jelentettek. Ezekben a statisztikákban nincsenek is benne azok, akiket már felszámoltatni sem érdemes, mert az arra befizetett díj is csak kidobott pénz.

Meggyőződésem, hogy a vagyontalan fantomcégeknek már lejárt az idejük. Egyre kevesebb „balekot” találnak a piacon akiket be lehet csapni, hiszen sok esetben nem a véletlen vagy a negatív gazdasági helyzet miatt nem fizetnek. Ezen cégek már a szerződéskötéskor vagy az áruvásárláskor előre tudják, hogy nem fognak fizetni, nem fogják az alvállalkozójuk számláját rendezni. Azt látom, hogy az eddig talpon maradt cégek egyre jobban összezárnak és kirekesztik maguk közül az ilyen becstelen vállalkozókat.

 

stell

Milyen előnye származhat egy olyan cégnek, amit megbízhatónak minősítenek?

Nekem most egy nagyon pozitív dolog jutott az eszembe, ami nem biztos, hogy csak a megbízhatóság vagy annak feltételezéséhez van köze. Én nagyon örülök és roppant büszke vagyok arra, hogy cégünk eljutott arra szintre, hogy az ügyfelek fele más ajánlására keres meg minket. Ez szerintem legalább olyan elismerése a működésünknek, mint egy ilyen díj.

 

Végezetül milyen tanáccsal tudna adni azon cégeknek akik legalább olyan sikeressé szeretnék tenni a vállalkozásukat mint az Önök társasága.

Előttem már sokan elmondták, ezért én csak ismételni tudok. Bízz magadban, és merj nagyot álmodni. Ha hiszel a vállalkozásod sikerében, akkor mások is hinni fognak benne.

Aki pedig vállalkozását sikeressé szeretné tenni, annak kötelezőként írnám elő az üzleti kapcsolatépítést, ami üzletet, sikert, és pénzt hozhat számukra.

 

COSTELLA Követeléskezelő Kft.

„Az Üzleti Megbízhatóság Díj nyertese 2013-ban”

Székhely: 4026 Debrecen Kálvin tér 14 II/13

Postacím: 4015 Debrecen Pf:1.

www.costella.hu

Tel: 06 30/4866-538 Tel/Fax:06-52-230-300

ELÉRHETŐSÉGEK

Cégvezetés/titkárság

  • Cím:4026 Debrecen
  •  Kálvin tér 14 II/13.
  • Telefon és fax: +36 (52) 230 300
  • Mobil: 06-30-4866-538
  • E-mail:costella@costella.hu

TÉRKÉP